Over ons

Onze missie en visie

Wij zijn een vzw die innovatieve en hoogtechnologische studentenprojecten samenbrengt en via laagdrempelige dienstverlening ondersteunt.


Wij zijn ervan overtuigd dat we ondernemerschap en technologische innovatie kunnen stimuleren door een leer- en werkomgeving te creëren waarin studenten écht kunnen ondernemen.


Onze troevenPARTNERSHIPS


We zijn een enthousiaste groep studenten, docenten en bedrijven. Onze grootste troef is dan ook het ‘samen’ ondernemen

TECHNOLOGISCHE INNOVATIE


We faciliteren innovatieve en hoogtechnologische studentenprojecten mét maatschappelijke relevantie

ONDERNEMERSCHAP


We creëren een omgeving waarin ingenieursstudenten écht kunnen ondernemen

Onze aanpak
De Technovation Hub faciliteert innovatieve, ondernemende en hoogtechnologische studentenprojecten. Via samenwerkingen met onderwijs- en industriële partners bieden we bijvoorbeeld juridisch, financieel en veiligheidsadvies aan teams.

Met regelmaat van de klok organiseren wij of onze studententeams (netwerk)events voor leden en partners. Ook partners kunnen activiteiten organiseren. Ondernemerschap doet ons netwerk immers groeien!

Daarnaast vormt de Technovation Hub een brug tussen de studentenprojecten, het hoger onderwijs en het werkveld. Als vast aanspreekpunt staan we garant voor de uitbouw van duurzame partnerships, ook over teams en teamwissels heen.

2009 - 2013

Al sinds 2009 bestaan er teamprojecten binnen de opleidingen industrieel ingenieur van - toen nog - hogescholen Groep T en De Nayer. Na de integratie van de opleidingen industrieel ingenieur in de universiteiten in 2013 werden deze teamprojecten hervormd en deel van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van KU Leuven.


2013 - 2015

Door een volwaardig traject voor de teamprojecten te voorzien binnen de postgraduaatsopleiding Innoverend Ondernemen voor ingenieurs krijgen de teams ondersteuning via professionele coaching en toegang tot een ruim aanbod van vakken rondom technologie, innovatie en ondernemerschap.


2016 - heden

Om het dynamische en ondernemende karakter van de teams écht goed te kunnen ondersteunen werd in februari 2016 de vzw Technovation Hub opgericht. De Groep Wetenschap en Technologie, met in het bijzonder de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen, van KU Leuven is een belangrijke stichter en trekker van Technovation Hub.

Ons verhaal


Een initiatief van