Teams


Onze teams

Technovation Hub ondersteunt momenteel zes teamprojecten waaraan ingenieursstudenten kunnen deelnemen. Elk teamproject bestaat uit 8 tot 20 studenten en wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met zowel hoger onderwijs als industrie. Alle teamprojecten zijn hoogtechnologisch, ondernemend én maatschappelijk relevant.

CORE

CORE is een coöperatie van innoverende ingenieurs(studenten) en geëngageerde vennoten die projecten rond efficiënt en duurzaam energiegebruik ontwikkelen en ondersteunen tot aan hun realisatie.

 

Daarbij biedt CORE een vormingsplatform voor COREnauten dat de beroepsoriëntatie onderbouwt, de visie op duurzaamheid ontwikkelt en het coöperatief ICA-model van ondernemen aanbrengt.

 

Door slimme communicatie sensibiliseert CORE studenten en hun omgeving over de invulling van coöperatief ondernemen en het belang van rationeel energiegebruik.

Solar Team


De Belgische Solar Car bouwen en deelnemen aan de World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor wagens op zonne-energie.


KU Leuven ingenieursstudenten, gewapend met enkel een hoge dosis enthousiasme, motivatie en moed, vormen de basis van het Punch Powertrain Solar Team. Zij hebben 15 maanden de tijd om hun missie te voltooien.


Tijdens dit avontuur ontdekken ze wat het betekent om van een design te komen tot een echte creatie en deze daarna te testen.Formula Electric Belgium verenigt een groep van gemotiveerde ingenieursstudenten van verschillende campussen van KU Leuven en Thomas More. Het Formula project biedt teamleden een unieke ervaring in de internationale motorsport.


Elk jaar ontwikkelt en bouwt Formula Electric Belgium een performante groene elektrische racewagen voor één persoon. Met de groene bolide trekt het team in de zomermaanden door Europa om deel te nemen aan verschillende wedstrijden van de Formula Student competitie.


Het team deelt alle opgedane kennis en ervaring met andere studenten door informatieve onderwijsmodules te ontwikkelen en zet actief in op de promotie van elektrisch rijden.


Formula Electric Belgium

FLACRA


FLACRA (FLexible Autonomous & Cooperative Robot Applications) is een groep van ingenieursstudenten van KU Leuven die autonome en samenwerkende robots ontwerpt en ontwikkelt om op innovatieve wijze ondersteuning aan te bieden in verschillende sectoren.


Daarnaast wilt FLACRA STEM-gerelateerde projecten organiseren die een positief effect hebben op educatie en sensibilisering rond robotica en automatisering. Hiermee probeert het team een ruim publiek aan te spreken en de nadruk te leggen op de additieve samenwerking tussen de mens en robots in plaats van de substitutionele rol die robots kunnen hebben op de werkvloer.


FLACRA wilt met de teamleden vernieuwende technologieën ontdekken en uitwerken, gaande van mechanical robotdesign tot AI programming en mobile mapping.


Innovived


Het Innovived-team focust zich op het aangaan van uitdagende, innovatieve projecten in de      biomedische wereld met behulp van 3D (bio)printers.


iGEM


Creatief omspringen met hedendaagse maatschappelijke, medische en milieu-gerelateerde problemen met behulp van synthetische biologie. Neem deel aan de grootste en meest prestigieuze competitie voor synthetische biologie in Boston, VS.


Een initiatief van