Escape room


ESCAPE ROOM DOOR HET CORE TEAM


Vandaag de dag is de klimaatproblematiek niet meer weg te denken uit de maatschappij. Kinderen zijn zich nog te weinig bewust van hun steentje die zij kunnen bijdragen om de klimaatproblematiek een halt toe te roepen. De escape room maakt de kinderen bekend met complexe termen rond het klimaat.


De escape room start met een introductiefilmpje waarna de cijfercodes verzameld moeten worden om finaal de kluis te kunnen openen. De kinderen komen te weten wat de oorzaken en gevolgen zijn van de klimaatveranderingen op een interactieve en speelse manier. Wetenschappelijke proefjes, raadsels en eenvoudige berekeningen zorgen voor het bijbrengen van kennis op kindermaat. Doorheen de escape room komen de kinderen in contact met enkele oplossingen voor het milieuprobleem. Ze krijgen verschillende tips & tricks over hoe zij hun steentje hieraan kunnen bijdragen en worden bewust gemaakt dat de impact die zij kunnen creƫren essentieel is om de negatieve gevolgen van de klimaatveranderingen op mens en maatschappij te verminderen.Doelgroep

Jongeren tussen 10 en 13 jaar


Duurtijd

1 uur


Taal

Nederlands


Locatie

Een klaslokaal of open ruimte van de gastschool 


Kostprijs

125 euro exclusief BTW, vervoerskosten en waarborg van 50 euroOpmerking

De escape room kan gekoppeld worden aan een natraject waarbij de jongeren voor of na de escape room op een interactieve manier onderwezen worden over de zaken die aan bod komen tijdens de escape room.


De begeleiding van de escape room kan zowel door CORE voorzien worden als door de huurder zelf. Bij begeleiding van de huurder wordt vooraf een handleiding en demonstratievideo doorgestuurd met alle nodige info.