Solar Olympics

De solar olympics

De Solar Olympics is een wedstrijd georganiseerd door het Agoria Solar Team voor leerlingen van het middelbaar onderwijs om te tonen wat zij kunnen realiseren met enkel zonne-energie en creativiteit.

Deelnemen kan in één van onderstaande klassen:

  • Gadget klasse
    Bedenk een toffe gadget op zonne-energie. Wees creatief! Is jouw idee bij de beste 20 inzendingen dan mag je het gadget realiseren op onze kosten en voorstellen op de Finaledag.

  • Challenger klasse
    Ontwerp een mini-zonnewagen! Is jouw voorgestelde wagentje een van de beste tien concepten? Dan mag je het bouwen op onze kosten. Op de Finaledag racen de tien teams tegen elkaar over 15 meter in rechte lijn.
    De snelste wint!

Dit jaar organiseerde het Solar Team voor de tweede keer een Pitch Bootcamp. Dit geeft een extra dimensie aan de wedstrijd door de leerlingen niet enkel warm te maken voor technologie maar ook hun ondernemerschap aan te wakkeren en hen kennis te laten maken met zaken zoals pitchen en business plans.


Doelgroep

Scholieren van middelbare scholen


Duurtijd

Doorlopend doorheen het volledige schooljaar. Hierbij worden er 3 feedbackmomenten voorzien waarop teamleden van het Solar Team de leerlingen helpen en tips geven. Bovendien is de Pitch Bootcamp, een dag rond ondernemerschap, en de Finaledag waarop alle resultaten getoond en beoordeeld worden door een jury. Uiteindelijk zijn er maar liefst 6 prijzen te winnen in verschillende categorieën.


Taal

Nederlands


Locatie

In de scholen zelf, de Pitch Bootcamp bij BluePoint Brussel en de Finaledag in Technopolis


Kostprijs

Gratis


Opmerking

De Solar Olympics wordt slechts 1 keer per schooljaar georganiseerd en loopt van de start tot het einde van het schooljaar. Wees er dus op tijd bij om deze start niet

te missen.