Over ons

ONZE MISSIE

Wij zijn een vzw die innovatieve, ondernemende en hoogtechnologische studententeams en student-ondernemers samenbrengt en daarbij praktische ondersteuning en coaching biedt.

We zijn ervan overtuigd dat we ondernemerschap en technologische innovatie kunnen stimuleren door een leer- en werkomgeving te creëren waarin studenten echt kunnen ondernemen. 

ONS VERHAAL

2016

Technovation Hub vzw wordt opgericht! Het voornaamste doel is het bewaken van het dynamische en ondernemende karakter van de (reeds aan de KU Leuven bestaande) studententeams actief in het domein van wetenschap, technologie en engineering. De Groep Wetenschap en Technologie van KU Leuven is een belangrijke stichter en trekker van Technovation Hub.


2019

Technovation Hub ondersteunt nu ook student-ondernemers en een start-up team wordt gevormd.


2020

Technovation Hub gaat internationaal en wordt het 30e lid van het Design Factory Global Network. Via dit internationaal netwerk wil Technovation Hub niet alleen ervaringen uitwisselen met gelijkaardige organisaties, maar ook internationale student-ervaringen (exchanges, rat relays, ...) faciliteren.


ONZE WAARDEN


TECHNOLOGISCHE INNOVATIE


We faciliteren innovatieve en hoogtechnologische en ondernemende studententeams mét maatschappelijke relevantieCOMMUNITY

BUILDINGWe zijn een enthousiaste groep studenten, docenten en bedrijven. Onze grootste troef is dan ook het ‘samen’ ondernemenONDERNEMERSCHAPWe creëren een omgeving waarin studenten uit de domeinen wetenschap, engineering en (bio)techologie écht kunnen ondernemen


ONZE AANPAK


Services


Technovation Hub faciliteert innovatieve, ondernemende en hoogtechnologische studententeams. Via samenwerkingen met onderwijs- en industriële partners bieden we bijvoorbeeld juridisch, financieel, strategisch en veiligheidsadvies aan teams.

Community & netwerken


Met regelmaat van de klok organiseren wij of onze studententeams (netwerk)events voor leden en partners. Ook partners kunnen activiteiten organiseren. Ondernemerschap doet ons netwerk immers groeien! Daarnaast vormt de Technovation Hub een brug tussen de studentenprojecten, KU Leuven en het werkveld. Als vast aanspreekpunt staan we garant voor de uitbouw van duurzame partnerships, ook over teams en teamwissels heen.