Teams

ONZE TEAMS

Ontdek alle teams die momenteel aangesloten zijn bij Technovation Hub!

CORE


CORE is een coöperatie van innoverende ingenieurs(studenten) en geëngageerde vennoten die projecten rond efficiënt en duurzaam energiegebruik ontwikkelen en ondersteunen tot aan hun realisatie.

 

Daarbij biedt CORE een vormingsplatform voor COREnauten dat de beroepsoriëntatie onderbouwt, de visie op duurzaamheid ontwikkelt en het coöperatief ICA-model van ondernemen aanbrengt.

 

Door slimme communicatie sensibiliseert CORE studenten en hun omgeving over de invulling van coöperatief ondernemen en het belang van rationeel energiegebruik.


iGEM


Creatief omspringen met hedendaagse maatschappelijke, medische en milieu-gerelateerde problemen met behulp van synthetische biologie. Neem deel aan de grootste en meest prestigieuze competitie voor synthetische biologie in Boston, VS.


INNOPTUS SOLAR TEAM


De Belgische Solar Car bouwen en deelnemen aan de World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor wagens op zonne-energie.


KU Leuven ingenieursstudenten, gewapend met enkel een hoge dosis enthousiasme, motivatie en moed, vormen de basis van het Innoptus Solar Team. Zij hebben 15 maanden de tijd om hun missie te voltooien.


Tijdens dit avontuur ontdekken ze wat het betekent om van een design te komen tot een echte creatie en deze daarna te testen.


In 2019 werden ze voor het eerst wereldkampioen.


FORMULA ELECTRIC BELGIUM


Formula Electric Belgium verenigt een groep van gemotiveerde ingenieursstudenten van verschillende campussen van KU Leuven en Thomas More. Het Formula project biedt teamleden een unieke ervaring in de internationale motorsport.


Elk jaar ontwikkelt en bouwt Formula Electric Belgium een performante groene elektrische racewagen voor één persoon. Met de groene bolide trekt het team in de zomermaanden door Europa om deel te nemen aan verschillende wedstrijden van de Formula Student competitie.


Het team deelt alle opgedane kennis en ervaring met andere studenten door informatieve onderwijsmodules te ontwikkelen en zet actief in op de promotie van elektrisch rijden.


NeuroTech Leuven


Gebruik makende van hersengolven, 3D-printen, Geavanceerde elektronica, signaal analyse, machine learning en nog zo veel meer, smelt het studententeam van NeuroTech Leuven neurologie, technologie en psychologie samen tot 1 geheel. Als onderdeel van de NeuroTechX gemeenschap nemen zij deel aan een globale wedstrijd tegen 30+ andere studententeams, die elk strijden om het beste neurotech-project aan de jury voor te schotelen.


Naast dit competitieve element organiseert en woont NeuroTech Leuven evenementen bij, waarbij ze op een interactieve manier hun software en hardware tonen om mensen te verbazen. Daarnaast verbinden ze student, expert en bedrijf om zo ieders professioneel netwerk verder te ontwikkelen.


AETHER


Het Aether team brengt jonge ingenieurs samen die gepassioneerd zijn door ruimtevaarttechnologie. Wij ontwerpen een CubeSat: een nanosatelliet die bestaat uit units van 10x10x10 cm groot. In het voorbije decennium heeft de CubeSat standaard talloze innovaties in de ruimtevaartindustrie mogelijk gemaakt. Onze satelliet wordt ontworpen om de terugkeer in de dampkring te overleven. Zo maken we het recupereren van wetenschappelijke experimenten en stalen mogelijk op dit kleine formaat!


CIRCL-E


Wereldwijd wordt elk jaar ruim een derde van de voedselproductie verspild. Team Circl-e verenigt ingenieursstudenten om innovatieve en circulaire oplossingen uit te werken die bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem. Het werk van dit team wordt mogelijk gemaakt door de genereuze steun van partnerschappen met verschillende bedrijven. Dankzij deze samenwerkingen maken de studenten kennis met alle aspecten van ondernemerschap en bedrijfsinnovatie. Kortom, een unieke en leerrijke praktijkervaring mét maatschappelijke impact.


START-UP TEAM


Ook student-ondernemers actief in de domeinen van de wetenschap, engineering en technologie worden ondersteund door Technovation Hub.


Word lid van onze start-up community en deel kennis, ervaringen en contacten met andere tech start-ups.


Profiteer bovendien van de coaching en hands-on workshops van technologische en business experts uit de universiteit en het bedrijfsleven.