Ontwerp een CubeSat payload


ONTWERP EEN CUBESAT PAYLOAD

In deze challenge ontwerp jij een experiment om uit te voeren aan boord van een CubeSatnano-satelliet. CubeSats zijn satellietjes van maar enkele kilo's die, ondanks hun kleine afmetingen, toch grote prestaties kunnen leveren!

Het KU Leuven studententeamAetherwerkt aan een re-entry CubeSat: deze gaat het mogelijk maken om een experimentele payload de vurige terugkeer door de atmosfeer te laten overleven. Na een veilige landing op aarde kan de payload gerecupereerd worden zodat de experimentele resultaten verder kunnen worden geanalyseerd. Maar wat voor een payloadgaat dat zijn? Dat kan jij bepalen! Als jij een interessant idee hebt voor een experiment om uit te voeren in de ruimte, dat de terugkeer mogelijkheid van onze satelliet mooi benut, dan kan jij de eerste passagier zijn van de Aether CubeSat!

VERWACHTE RESULTATEN  • Bedenk en ontwerp een wetenschappelijk experiment dat mooi gebruikt maakt van de terugkeer mogelijkheid van de toekomstige Aether CubeSat.
  • Het experiment moet zo klein mogelijk zijn, met maximale afmetingen van 10x10x5 cm (0.5 CubeSat Units), en zo energiezuinig mogelijk.
  • Het experiment moet robuust zijn: bestendig tegende ruimteomgeving, en de condities van de terugkeer (verhoogde temperatuur).


PRAKTISCH


  • Geschikt voor een team van ca. 2 studenten (bachelor- en masterniveau)
  • Geschatte tijdsduur van 2 semester (1 semester)


CRITERIA

PROJECTDOMEINEN


Wetenschappelijk domein naar keuze

Elektronica

Mechanica

VEREISTE VOORKENNIS


Elektronica

Mechanica


VEREISTE VAARDIGHEDEN


Creativiteit

Out of the box thinking

Innovativiteit