Flatten the power curve

FLATTEN THE POWERCURVE

In de nabije toekomst zullen de elektriciteitsfacturen in Belgiƫ hoger worden indien men onregelmatig energie verbruikt. Dus pieken in het verbruik dienen vermeden te worden. Deze innovatiechallenge daagt je uit om deze verbruikspieken op te vangen zodat de energiecurve zo vlak en gelijkmatig mogelijk is.

Deze innovatiechallenge daagt je uit om de energiefactuur bij gezinnen zo laag mogelijk te houden. Hiervoor moet je rekening houden met de toekomstige berekeningswize van de energiefactuur. Onregelmatig energieverbruik verhoogt in de toekomst de factuur. Je bedenkt een economisch voordelige oplossing om de factuur zo laag mogelijk te houden. De kostprijs van de oplossing dient uiteraard lager te zijn dan de mogelijke besparing.

VERWACHTE RESULTATEN


Ontwikkel een product voor huishoudelijk gebruik dat er voor zorgt dat bij eenzelfde comfort (energieverbruik) prijspieken door onregelmatig verbruik vermeden worden. Een technologische oplossing dus die als energiebuffer gebruikt wordt om prijspieken te voorkomen en die binnen de wettelijke richtlijnen in Belgiƫ kan gebruikt worden. Zorg voor een grafische monitoring van het verbruik.

PRAKTISCH


  • Geschikt voor een team van 2 studenten (bachelor- en masterniveau)
  • Geschatte tijdsduur van 2 semester (er kan gestart worden tijdens het academiejaar en kan doorlopen)


Ingediend door cocoon2440, www.cocoon2440.be

CRITERIA

PROJECTDOMEINEN


Elektriciteit

Elektronica

Programmeren

Energie

VEREISTE VOORKENNIS


Elektronische circuits

Elektronica

Regeltechnieken

Energieopslag

VEREISTE VAARDIGHEDEN


Creatief

Out of the box thinking

Analytisch denken

Ondernemend