De Japanse papiervouwkunst uit de tweede eeuw maakt furore in de moderne technologie. Er zit potentieel in deze oude papiervouwkunst door ze te combineren met nieuwe technieken. Ze wordt gebruikt in de ruimtevaart, robottechnologie, textiel, 3D vormgevingen, 3D printen, 4D ontwerpen.
In deze challenge brengen we mensen bij elkaar die zelf het potentieel van origami in combinatie met technologie willen verkennen en ontdekken.
Origami steunt op een wiskundig model waarvan de toepassingen onbeperkt zijn in combinatie met technologie. Van uitvouwbare zonnepanelen, kunstharten, robots, 3D objecten, kleding ... In combinatie met bijvoorbeeld magnetische eigenschappen of pneumatica kan men dynamische vormen maken die zich kunnen voortbewegen, zich aanpassen aan de omgeving. Deze challenge start met een brainstorm en studie van de huidige toepassingen van origami in combinatie met technologie. Er zal vervolgens een nieuwe toepassing gekozen worden rekening houdend met het marktpotentieel.
VERWACHTE RESULTATEN
In samenspraak met de opdrachtgever zal er een toepassing gekozen worden. Het team maakt gebruik van design thinking, het BMC model en pitch hun voorstel. Er wordt een werkend prototype gemaakt die de mogelijkheden illustreert. Verder wordt er een overzicht verwacht van de toepassingsdomeinen van origami gebaseerd op de initiƫle studie.
PRAKTISCH
PROJECTDOMEINEN
3D tekenen
Materialenkennis
Elektronica
Programmeren
Mechanica
Bewegingsleer
3D printen
VEREISTE VOORKENNIS
Elektronische sturingen
Materialenkennis
3D vormgeving
VEREISTE VAARDIGHEDEN
Creatief
Out of the box thinking
Analytisch denken
Ondernemend