Teams

CORE


CORE is een coöperatie van innoverende ingenieurs(studenten) en geëngageerde vennoten die projecten rond efficiënt en duurzaam energiegebruik ontwikkelen en ondersteunen tot aan hun realisatie.

 

Daarbij biedt CORE een vormingsplatform voor COREnauten dat de beroepsoriëntatie onderbouwt, de visie op duurzaamheid ontwikkelt en het coöperatief ICA-model van ondernemen aanbrengt.

 

Door slimme communicatie sensibiliseert CORE studenten en hun omgeving over de invulling van coöperatief ondernemen en het belang van rationeel energiegebruik.

iGEM


Creatief omspringen met hedendaagse maatschappelijke, medische en milieu-gerelateerde problemen met behulp van synthetische biologie. Neem deel aan de grootste en meest prestigieuze competitie voor synthetische biologie in Boston, VS.


Agoria Solar Team


De Belgische Solar Car bouwen en deelnemen aan de World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor wagens op zonne-energie.


KU Leuven ingenieursstudenten, gewapend met enkel een hoge dosis enthousiasme, motivatie en moed, vormen de basis van het Agoria Powertrain Solar Team. Zij hebben 15 maanden de tijd om hun missie te voltooien.


Tijdens dit avontuur ontdekken ze wat het betekent om van een design te komen tot een echte creatie en deze daarna te testen.


In 2019 werden ze voor het eerst wereldkampioen.

FLACRA


FLACRA (FLexible Autonomous & Cooperative Robot Applications) is een groep van ingenieursstudenten van KU Leuven die autonome en samenwerkende robots ontwerpt en ontwikkelt om op innovatieve wijze ondersteuning aan te bieden in verschillende sectoren.


Daarnaast wilt FLACRA STEM-gerelateerde projecten organiseren die een positief effect hebben op educatie en sensibilisering rond robotica en automatisering. Hiermee probeert het team een ruim publiek aan te spreken en de nadruk te leggen op de additieve samenwerking tussen de mens en robots in plaats van de substitutionele rol die robots kunnen hebben op de werkvloer.


FLACRA wilt met de teamleden vernieuwende technologieën ontdekken en uitwerken, gaande van mechanical robotdesign tot AI programming en mobile mapping.

Formula Electric Belgium


Formula Electric Belgium verenigt een groep van gemotiveerde ingenieursstudenten van verschillende campussen van KU Leuven en Thomas More. Het Formula project biedt teamleden een unieke ervaring in de internationale motorsport.


Elk jaar ontwikkelt en bouwt Formula Electric Belgium een performante groene elektrische racewagen voor één persoon. Met de groene bolide trekt het team in de zomermaanden door Europa om deel te nemen aan verschillende wedstrijden van de Formula Student competitie.


Het team deelt alle opgedane kennis en ervaring met andere studenten door informatieve onderwijsmodules te ontwikkelen en zet actief in op de promotie van elektrisch rijden.


INNOVIVED


Het Innovived-team vormt een brug tussen de life sciences en de technologie. De teamleden komen terecht in een unieke omgeving waarbij ze in contact komen met ingenieurs en professionals uit verschillende expertisedomeinen.


Dagelijks werkt Innovived aan innovatieve, duurzame en uitdagende projecten waarbij ze biologie combineren met de prototyping technologie. Bovendien nemen ze jaarlijks deel aan de internationale studentencompetitie CoLiTe.


START-UP TEAM


Ook student-ondernemers actief in de domeinen van de wetenschap, engineering en technologie worden ondersteund door Technovation Hub.


Word lid van onze start-up community en deel kennis, ervaringen en contacten met andere tech start-ups.


Profiteer bovendien van de coaching en hands-on workshops van technologische en business experts uit de universiteit en het bedrijfsleven.


AETHER


Het Aether team brengt jonge ingenieurs samen die gepassioneerd zijn door ruimtevaarttechnologie. Wij ontwerpen een CubeSat: een nanosatelliet die bestaat uit units van 10x10x10 cm groot. In het voorbije decennium heeft de CubeSat standaard talloze innovaties in de ruimtevaartindustrie mogelijk gemaakt. Onze satelliet wordt ontworpen om de terugkeer in de dampkring te overleven. Zo maken we het recupereren van wetenschappelijke experimenten en stalen mogelijk op dit kleine formaat!


TEAM CIRCL-E


Wereldwijd wordt elk jaar ruim een derde van de voedselproductie verspild. Team Circl-e verenigt ingenieursstudenten om innovatieve en circulaire oplossingen uit te werken die bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem. Het werk van dit team wordt mogelijk gemaakt door de genereuze steun van partnerschappen met verschillende bedrijven. Dankzij deze samenwerkingen maken de studenten kennis met alle aspecten van ondernemerschap en bedrijfsinnovatie. Kortom, een unieke en leerrijke praktijkervaring mét maatschappelijke impact.


JOUW TEAM HIER?


Heb jij zelf een idee voor een nieuw team, laat het ons weten! Zowel studenten, bedrijven als onderzoekers mogen ideeën voor nieuwe teams voorstellen. Wij bekijken graag samen jou of je ideeën haalbaar zijn en of we vanuit Technovation Hub een meerwaarde kunnen betekenen.